Dit knutselwerkje heb ik gemaakt met het oog op ons hart en Jezus die als een gewone baby kwam om bij ons te wonen. Hij kwam in een stal en het hart van mensen lijkt soms ook op een stal, doordat wij er een rommeltje van maken, we doen alles wat we zelf willen en niet wat God van ons vraagt. Toch wil Jezus in de stal van ons hart komen wonen. Dit hoef je bij deze knutsel natuurlijk niet mee te nemen, maar het kan wel als thema meegenomen worden.

Ik heb een kribbe gemaakt, deze moet dus ingekleurd en uitgeknipt. Vervolgens de plakstroken naar binnen vouwen en in elkaar lijmen. Ik had de proefversie met plakband geplakt dat ging wel wat sneller, maar het wil ook prima met lijm. Zorg dat de onderzijden van de kribbe een gelijke lengte krijgen. Het is daarom belangrijk om de vouwlijnen die ik aangegeven heb op de kribbe goed in de gaten te houden, dan kan er niks mis gaan. Knip het gestreepte gebied in het midden van de kribbe uit.
Baby Jezus kan gewoon ingekleurd en rondom uitgeknipt worden, deze kun je later zo iets rond buigen en in de kribbe doen.

De ondergrond voor het geheel hoeft natuurlijk niet gebruikt te worden, maar als geheel lijkt het erg mooi. Kleur de ondergrond in en knop rondom uit. Vouw vervolgens het hart met de tekst naar je toe. (De vouwlijn zie je boven de rechthoek). De zijflapjes vouw je nu voor het hart met de tekst langs. Deze flapjes lijm je over elkaar heen, zorg ervoor dat de achtergrond (het hart met de tekst) een tikje rond komt te staan. Dan ontstaat er namelijk een kleine ruimte tussen de kribbe en het hart. Doe nu weer lijm op de over elkaar heen geplakte flapjes en doe lijm op de plakstroken onderaan de kribbe en lijm nu de kribbe op de daarvoor bestemde plek (op de rechthoek op de ondergrond) en zet de kribbe dan met de achterzijde vast aan de flapjes. Nu kun je de baby gewoon een tikje rond buigen en in de kribbe plaatsen, ik heb zelf de baby niet vastgelijmd, in principe is dit niet nodig.
Ik heb uiteindelijk nog wat stro gemaakt om de kribbe heen. (eigenlijk was dit verknipt riet bij gebrek aan stro, maar wol kan bijvoorbeeld ook wel, maar in principe hoeft dit dus niet, tenzij je het thema eraan koppelt dat Jezus in de stal van ons hart wil komen wonen, dan is het een leuke toevoeging.)

DOWNLOAD WERKBLAD