Dit knutselwerkje bestaat uit twee sterren die over elkaar heen worden geplakt. Je kunt de twee verschillende sterren gebruiken, maar ook bijvoorbeeld de ster van blad 1 twee maal afdrukken. Ik heb op beide manieren een ster gemaakt om te laten zien hoe dat lijkt. In één van de sterren heb ik een cirkel geplaats, exact in het midden, wanneer je deze uitknipt wordt het een leuk geheel, want je kunt nu het kaarsje erachter plakken, precies in het midden van het gat (tussen de beide sterren in). Let wel even op dat het kaarsje goedkomt t.o.v. het middelpunt waaraan je de ster ophangt. Ik heb dus de ene knutsel met de twee sterren gemaakt waarbij het gat in het midden zit en het kaarsje ertussen bevestigd en de andere ster bestaat uit de twee verschillende modellen. De ene heb ik achter geplakt en die met het gat in het midden voor. De cirkel heb ik dus uitgeknipt, maar dit hoeft natuurlijk niet. Werkbeschrijving:

Kleur de sterren in, knip vervolgens de cirkel in het midden van de ster uit. Kleur de kaars en knip deze uit. Vouw de kaarsjes nu dubbel zodat je wat meer stevigheid krijgt. Lijm het kaarsje met het onderste flapje vast achter de voorste ster en plak de ster nu bovenop de andere ster, zorg dat de punten tussen de andere punten vallen. (Zie voorbeeld). Ik heb het geheel met glitters versierd en een koordje in het midden bevestigd.
Het is een eenvoudig maar ook een leuk werkje. En het lijkt mooi. Ik heb het zelf op 160 grams papier geprint maar het kan ook wel op gewoon papier, alleen dan wordt het geheel iets slapper en buigen de punten sneller om.

DOWNLOAD WERKBLAD