Dit knutselwerkje kun je op twee manieren maken. Aan de ene kant kun je er een soort van lampje van maken. Dit kun je dan als een lampionnetje gebruiken, maar aan de andere kant kun je ook een raamhanger hiervan maken.

Ik heb beide modellen gemaakt en op foto bijgevoegd. De sterren kun je gewoon uitknippen. De plaatjes ook (tekeningen van Jozef en Maria). Ik heb zelf die tekeningen met olie ingesmeerd nadat ik ze op de ster geplakt had. Zo zijn ze doorzichtig geworden en bruikbaar voor een lampje of raamhanger. Er zijn twee stroken die je kunt uitknippen en aan elkaar plakken, ik heb aan één van de stroken een vlakje gemaakt, deze plak je onder het uitloopstuk van de andere strook. Vervolgens vouw je de vlakjes aan de zijkanten van de strook om en plakt de sterren er tegenaan. De plakvlakjes passen precies binnen de rand die op de ster te zien is.
Zo ontstaat er een lampje. Koordje of draadje erdoor, lampionstokje erin en de kinderen zijn sterretjes in deze donkere nacht om licht te brengen, het licht van het kindje Jezus.


Als raamhanger is dit werkje wat eenvoudiger. Gewoon alles uitknippen, behalve de stroken. Eén van de tekeningen tussen de beide sterren in plakken. Eventueel met olie insmeren met behulp van een kwast. Koordje eraan en het werkje is klaar.

Natuurlijk is het beter om de tekeningen eerst te oliën en vervolgens te laten drogen voordat je ze opplakt, maar daar ik veel werkjes achter elkaar maakte heb ik de snelste weg gekozen en op zich ging het prima, ik heb wel de föhn erbij gebruikt om het geheel sneller te laten drogen.

DOWNLOAD WERKBLAD