Het is de bedoeling dat alle figuren worden uitgeknipt. Vervolgens worden de plakstroken van de ezel en van Jozef omgevouwen. De ezel heeft bovenop zijn rug ook een plakstrookje. Deze vouw je ook om, naar binnen toe. Beide ezels plak je met het plakstrookje bovenaan de rug tegen elkaar aan. Tussen de koppen kan ook een beetje lijm, de rest hoeft niet gelijmd te worden. 
Jozef wordt gelijmd met de armen tegen elkaar aan en het hoofd tegen elkaar aan. De rest van het lichaam niet lijmen. 
Maria wordt gelijmd tot aan de onderkant van haar rug. Ik heb voor de zekerheid een streepje op haar rug gezet om aan te geven dat het lichaam tot dat punt aan elkaar wordt gelijmd. Nu plak je de ezel m.b.t. de plakstroken aan de poten op het kartonnen ondervlak. Jozef wordt ook met de plakstroken bij zijn voeten op het kartonnen strookje geplakt. Nog even een touwtje bevestigen aan de kop van de ezel en het is klaar. Ik heb bij mijn eigen proefontwerp nog een inknip bij Jozef’s hand gemaakt, het touwtje heb ik daardoor geschoven.
Je kunt Maria nu op de rug van het ezeltje zetten en zo gaan ze dus op reis naar Bethlehem. Je kunt er zelf extra dingen bij laten bedenken. De kinderen kunnen bijvoorbeeld nog kruikjes aan het ezeltje hangen en een mand o.i.d.

DOWNLOAD WERKBLAD