advertentie google

Deze knutsel hoort bij het verhaal van Abram (later krijgt hij de naam Abraham). Dit verhaal begint bij Genesis 12:1-9
Hier zegt de Here God tegen Abram dat hij zijn familie en land moet verlaten en dat hij naar het land moet gaan die God hem zal wijzen. De Here God belooft aan Abram dat hij gezegend zal worden en dat zijn volk groot zal worden en Abram deed wat God van hem vroeg en hij verliet het land en ging op reis en vertrouwde erop dat God hem de weg wel wijzen zou.
Dit werkje kun je natuurlijk gewoon gebruiken bij het verhaal van Abram maar ook om het te hebben over de weg die God wijst aan Zijn kinderen. Wij zijn Zijn kinderen en wij hebben voeten waarmee we kunnen lopen op de weg die God wijst, we kunnen kijken in de bijbel om de richting te bepalen. God kan tot ons spreken, dat wil Hij ook heel erg graag en Hij zal ons brengen naar de plaats waar Hij ons hebben wil. Wij hoeven alleen maar klaar te staan om Hem te volgen. Als wij op Zijn wegen wandelen dan zal Hij ons zegenen, dat deed Hij bij Abram ook en Abram was daar heel dankbaar voor en….. hij werd gezegend. En zal God ons dan ook niet zegenen als wij op Zijn wegen wandelen en ons door Hem de goede richting laten wijzen?

 


Werkbeschrijving:
Dit werkje bestaat uit een basisondergrond met een tekst en rondom delen van voetjes en wijzende handen (de handen van God) en Abram.
Print de onderdelen uit. De handen en ondergrond heb ikzelf op gekleurd printerpapier 120 grams geprint en Abram op gewoon wit papier. Vervolgens heb ik op de ondergrond wat kleuren aangebracht en ook Abram ingekleurd. Dat kan iedereen natuurlijk zelf bepalen.
De wegwijzer maken we van een satéprikker met een waxinelichtje. Ik heb het lontje uit het waxinelichtje gehaald en vervolgens de satéprikker omwikkeld met een beetje papier (of plastic of aluminiumfolie) en vervolgens met de stompe kant in het gaatje in het midden van het waxinelichtje gestoken. Nu heb ik het geheel in het midden van de ondergrond met voeten gelijmd. Ik heb hiervoor wel wat sterkere knutsellijm gebruikt, maar dubbele plak kan ook.
Knip de handen uit en vouw ze in het midden dubbel. Doe lijm aan de binnenkant van een hand en doe het geheel om het stokje heen en lijm de handen op elkaar. Doe dit ook met de andere handen. Knip Abram uit en vouw de plakstrookjes onderaan Abram naar binnen. Vouw de beide kanten van Abram op de vouwlijnen van het rugvlak naar elkaar toe. Lijm de hoofden op elkaar en ook de armen doe de lijm op de plakstrookjes onderaan het poppetje en lijm de strookjes over elkaar heen en plak het geheel achter de wegwijzer zodat Abram omhoog kijkt naar de tekst. Versier het ondergrondje vervolgens met glitters of laat de kinderen het mooi maken met bijvoorbeeld propjes crêpepapier o.i.d.
Zie mijn voorbeeld hoe het ongeveer moet worden, het is op zich vrij eenvoudig.

DOWNLOAD WERKBLAD