Wie van jullie heeft weleens iets beloofd maar heeft het niet gedaan?
Was dat omdat je het vergeten bent of omdat je te snel iets beloofd hebt wat je niet na kunt komen. Bijvoorbeeld; je hebt je zusje of broertje gepest en zegt tegen je moeder of vader; “ik zal het nooit meer doen”
Maar nog geen week later doe je het weer.

Als je ouder wordt wil het nog wel eens dat je iets belooft, maar je vergeet het of zoals ik wel eens heb dat ik niet meer weet aan wie ik iets heb beloofd.
Afgelopen donderdag was het Hemelvaartsdag wie weet wat dat betekent? Dauwtrappen? Nee hé, Jezus ging voor de ogen van de discipelen omhoog de lucht in. Hij ging weer naar de hemel waar Hij ook vandaan gekomen was.

Toen Jezus weer naar de hemel ging beloofde Hij om aan het eind van de tijd terug te komen om ons te halen. Weten we wanneer het einde is? Weten wij waar de hemel is, waar Jezus nu is? Nee, we weten dat het heel ver weg is, maar niet zover dat Hij ons niet ziet. Hoe dat kan weten we niet.

Als we ’s avonds naar de sterrenhemel kijken, dan moet het wel goed donker zijn, kunnen we zien hoe ver die weg zijn. De geleerden spreken over miljoen lichtjaren weg. (foto’s) Hoe ver dat is weet ik niet, maar het is heel ver.

Toch beloofde Jezus om gauw weer terug te komen. Hoe Hij dat doet?
We kunnen ons niet voorstellen hoe snel Hij kan reizen door de ruimte, maar we weten wel dat Hij terug komt, want beloofd is beloofd.

1-06-2019