Het is nu winter, maar als je straks goed kijkt kun je zien dat de lente er aan komt.
Hoe kun je dat zien? We zien sprietjes boven de grond komen, ondanks dat er nog vorst is of sneeuw. Uit deze sprietjes komen bloemetjes. Wie weet welke bloemetjes ik bedoel? Sneeuwklokjes!
Na een paar weken komen dan de krokussen en narcissen. De narcissen noemen ze ook wel lentebloemen. In de natuur kun je dus al zien wanneer het lente wordt en als het in maart mooi zacht weer is zeg je “nu is het lente”.
In Israël zei Jezus eens tegen zijn discipelen; Let op de vijgenboom als het hout week wordt en de bladeren aan de boom komen wordt het zomer”. Ze hebben daar niet de lente zoals wij die kennen.
Had de Here Jezus het daar toen over dat de winter voorbij is of over iets anders. Jezus vertelde aan zijn discipelen (leerlingen) wat er allemaal gebeuren zal voordat Hij weer komt, zodat wij kunnen weten wanneer dat ongeveer is. Dat is voor jullie nu nog te moeilijk, maar je kunt het al heel jong leren, zeker als je papa en mama jullie daarbij helpen. Als je straks misschien gaat wandelen, kijk maar eens of je ergens al in een tuin sneeuwklokjes ziet.

2006