Het is alweer licht. Vandaag is het de zesde dag en God gaat vandaag de aarde een opdracht geven. Hij zegt gewoon tegen de aarde dat er allerlei levende wezens uit moeten komen, vee, kruipende dieren en wilde dieren, want God houdt van variatie.
Nou, daar begint het, de aarde beweegt en beweegt nog harder en langzamerhand kunnen we zien wat het wordt: dit is een koe! En zo komen er schapen en geiten, paarden en ezels, kamelen, varkens en dromedarissen, lama’s en de schitterende alpaca’s die we nu ook in Nederland kunnen zien. De Here God vond ze prachtig mooi. Er waren er die een mooi roze velletje hadden, jij weet vast wel welk dier ik bedoel. Anderen hadden een dikke vacht, soms zelfs met kleine krulletjes.
Er kwamen ook kruipende dieren uit de aarde. Die vielen niet heel erg op, want ze kropen gewoon over de aarde, maar ze waren er wel. Dat zijn de regenwormen, waar wij gewoon ‘pieren’ tegen zeggen, de keldermotten en de kameleons, die van kleur kunnen veranderen. Ik zou best willen weten welke kleur ze hadden op de dag dat ze gemaakt werden. Jij toch ook? Natuurlijk kwamen ook de duizendpoten. Verder de schildpadden, de hagedissen en de grote krokodillen! Nou, die zag je wel kruipen natuurlijk. Maar daar hoefde je toen helemaal niet bang voor te zijn, want al deze dieren waren zo mak als een lammetje en daar ben jij toch ook niet bang voor!
Misschien kwamen op deze dag ook de spinnen wel! Die hele kleine, rode spinnetjes die soms zomaar over de vensterbank kruipen en de grote, giftige vogelspin.
Maar God vond dat er ook wilde dieren moesten zijn. Dieren die op de grote savannes kunnen leven, zoals olifanten en giraffen. Dat duurde natuurlijk wel even voor die grote dieren helemaal klaar waren! Er kwamen grote leeuwen. Er kwamen gestreepte dieren zoals tijgers, maar ook zebra’s. En daar loopt opeens een heel grote beer!
Er kwamen ook wilde dieren die juist in de bomen kunnen leven en niet op de grond: de jaguar, gorilla en orang-oetan. Er kwamen dieren die goed tegen de hitte kunnen, maar ook dieren die het heerlijk vinden als het ijskoud is. Dieren die graag bij elkaar zijn en in groepen wonen, zoals bijvoorbeeld de stokstaartjes, die je in de dierentuin kunt zien, maar ook dieren die liever alleen wonen.
Er kwamen ook wolven, marters en dassen. Wilde zwijnen en edelherten. Alle dieren, die in het wild leven kwamen op de zesde dag.
Ze waren zo gemaakt dat ze jonkies konden krijgen. God was er heel tevreden over.
De zesde dag was nog niet voorbij, maar de volgende keer zien we wat God speciaal maakte op de zesde dag.