Afdrukken
Categorie: Bijbelverhalen
Hits: 7603

Tja en als je eenmaal start met Mozes en mandjes dan blijf je bezig, dat was een beetje mijn ervaring, maar op een gegeven moment wilde ik ook nog een vlechtmand maken en dacht, stop maar even, want ik bleef bezig met mandjes, maar omdat soms een knutsel wat meer tijd neemt bedacht ik me dat ook voor de mensen keuze moet zijn om een andere versie te maken, vandaar deze. Dit is echt gewoon een mandje die op twee manieren gemaakt kan worden, met iets diepte en gewoon simpel een versie waar je een baby in schuift. Ik had meerdere baby's maar helaas vond mijn dochter de rechter op een aapje lijken dus die werd het niet, maar ik lever die gewoon mee, laat de kinderen maar kiezen welke baby in het mandje mag. Het verhaal van Mozes is te vinden in exodus 2. Ik heb het verhaal niet uitgewerkt maar het is in kinderbijbels te vinden.

href="images/kinderen/knutselen/2019/Mozes_biezen_mand_eenvoudig.pdf" target="_blank" rel="noopener noreferrer">

Deze knutsel is heel eenvoudig te doen. Met 80 grams papier wordt het wel wat slapper dan dat je 120 grams zou gebruiken bijvoorbeeld, maar het wou wel.


Werkbeschrijving:

In de werkbestanden staan 3 pagina's.
Op blad 1 een gewoon platte versie waarbij je kunt kiezen uit 2 baby's en waarbij je de gleuf openknipt en de baby erin schuift.
Op blad 2 eenzelfde soort versie waarbij je de manddelen er voorlangs plakt en de baby erin schuift, deze zou op zich van dik papier meer diepte geven.
Op blad 3 een versie waarbij ik een splitpen heb gebruikt om het deksel open en dicht te klappen, maar de achtergrond moet zelf naar eigen idee ingevuld.

Print de gewenste bladen uit.

-Kleur de onderdelen in
-Knip de onderdelen uit
-Knip ook de aangegeven lijn op de mand open om de baby door te kunnen schuiven.
-lijm bij blad 2 de manddelen over basismand
-Lijm nu een koord erachter als je dit leuk vindt. Ik heb het koord links en rechts aan de achterzijde gelijmd en ook bij het deksel links en rechts bij de punten gelijmd.

Blad 3 is met splitpen, je knipt hierbij ook de onderdelen uit.  Deze knutsel kan wel het beste met iets steviger papier, maar ik heb die wel met 80 grams papier getest.
-Je kleurt de achtergrond naar wens in.
-Je knipt de onderbroken streep open die in de mand is aangegeven
-Doe nu een splitpen op de aangegeven plaats door de mand en door de achtergrond.
-Je knipt vervolgens riet uit groen papier en lijmt het er voorlangs. Ik moest wel de rondingen er weer goed in knippen omdat ik heel vlug wilde testen, dus dat ging schots en scheef, maar als voorbeeld kan het wel denk ik. Het riet zorgt ervoor dat het deksel niet naar beneden zakt. 

DOWNLOAD WERKBLAD