Afdrukken
Categorie: Bijbelverhalen
Hits: 5287

Dit werkje heb ik bedacht bij Mattheus 13:12 en eigenlijk moest ik weer iets doen m.b.t. de talenten. Het was weer de Koning of Meester die op reis ging en iets in handen gaf van zijn knechten of landheren en die Koning die wilde eigenlijk dat ze dat wat ze gekregen hadden om voor hem te beheren goed zouden benutten. Ze kregen iets van hem en hij wilde dat ze daarmee goed zouden doen, dat ze er handel mee zouden drijven en dat verhaal zie je ook in Lucas 19 vanaf vers 11. Het ging om een voornaam man, dus iemand die belangrijk was en die op reis ging om koning te kunnen worden en mensen wilden eigenlijk helemaal niet dat hij Koning zou worden. Maar hij ging toch op reis en hij gaf tien dienaren elk honderd drachme. En toen deze belangrijke man terugkwam als koning toen ging hij kijken wie het goed had gedaan, wie goed handel had gedreven en toen kwam ineens aan het licht dat een paar het niet zo belangrijk vonden om er iets mee te doen en een paar juist wel tien keer zoveel ervan hadden weten te maken die hadden dus goed verdiend. En twee mannen hadden elk er meer van gemaakt dan het geld wat ze kregen en die kregen van die Koning het beheer over een paar steden, ze kregen dus een beloning voor wat ze hadden gepresteerd. En die derde man had het verstopt zodat het niet gestolen kon worden en de Koning was niet blij en het beetje wat hij had (honderd drachme lijkt eigenlijk veel) maar wat hij had werd hem afgepakt. De Koning pakte het terug die was niet van plan om hem nog meer te geven of nog blijer te maken of ook maar iets te geven, dus eerst had hij iets en toen niets en de mensen die iets hadden die hadden ineens heel veel. De Koning had ze gezegend. 

J

Zie je dit ook niet een beetje terugkeren in het verhaal van de wijze en de dwaze maagden. Ze gingen op reis, ze hadden olie mee en hun lampje brandde maar de helft van de meisjes zorgde er niet goed voor dat ze voldoende olie hadden en toen het eenmaal zover was dat ze bij het feest kwamen was hun lampje opgebrand en waren ze niet meer welkom. We moeten opletten dat we van de Here God, van Zijn Jezus iets in handen gekregen wat eigenlijk goud waard is, het woord, liefde, genade en wij moeten dat uitdelen en zorgen dat het nog meer wordt dan dat al is en dan zal Hij ons belonen. We mogen uitzien naar die beloning. Hij heeft het beloofd in Zijn grote trouw.
En dat ik dat potje met goud heb genomen en die regenboog is eigenlijk meer mijn kinderlijke kant. Er wacht je een beloning. De regenboog een teken van Gods trouw. Het staat als een boog aan de hemel en overkoepelt als het ware de aarde en het is een getuige van Gods eeuwige trouw en als ik dan verder denk dan denk ik ja maar wij moeten ook een getuige zijn van Gods eeuwige trouw. God schildert als het ware een prachtige boog aan de hemel, een boog die alleen verschijnt als het regent en tegelijk de zon schijnt en de kleuren lopen prachtig in elkaar over en vormen samen een eenheid een boog en tonen de grootheid en trouw van God. Tonen wij ook, samen met anderen, de grootheid en trouw van God? Delen wij wat wij hebben ontvangen met anderen? Zorgen wij dat het meer wordt dan dat het was? Er valt vast veel meer op te bedenken, maar hier laat ik het eerst bij, want anders ga ik maar door haha.
Maar wat ik dus aan wilde geven is in de hand een potje met goud, de beloning voor het werk wat we voor God doen en dat is niet alleen met geld handelen maar delen, vertellen, troosten, bemoedigen, helpen dragen enz. God zal je nog meer zegenen met Zijn liefde en kracht, met Zijn goedheid je belonen. En je voelt het eigenlijk vaak al als je iets geeft aan iemand die het nodig heeft, dan voel je die warmte en blijdschap die je overweldigt, dat is waar je het voor doet, daar kan in principe geen goud tegenop. Maar wij doen het nu even met een beloning. Een ster, je bent het waard, een soort trofe die je krijgt van God voor je goede werk. Zo nu ging ik toch nog even door pfft, dat is de aard van het beestje.

Werkbeschrijving God geeft meer:
Materiaal kan met 80  grams papier, maar ik heb 120 grams gekleurd papier gebruikt voor de handen en ook stevig papier voor de regenboog, maar dit kan vast met 80 grams papier, test het eerst. 

Het bestand bevat 2 werkbladen.
Blad 1 de handen
Blad 2 de regenboog met ster voor twee kinderen

Zorg voor een potje. Ik heb zelf nog een houten dop gebruikt en die zwart geverfd, er zijn vast ook ander soort doppen te gebruiken van bijvoorbeeld wasmiddelflessen o.i.d. als de vorm maar een beetje lijkt. Een bakje van klei maken kan natuurlijk ook, er zijn wel meerdere opties.
Kleur de onderdelen in en print ze uit
- Knip de onderdelen van blad 1 en 2 uit
- Leg de hand met de nagels met de nagels naar boven op de tafel
- Doe lijm op de kleine plakstrookjes aan de vingers
- Pak de hand op en schuif vlakje voor vlakje achter de volgende vinger. De vingers worden tegen elkaar aan geplakt zodat de vingers rond komen te staan.
- Plak nu de andere hand (handpalm) binnenin de holgevormde hand. Dus lijm erop doen en mooi op z'n plek schuiven. Vingers goed over elkaar heen.
- Neem een potje en plak die in het midden van de hand (kan ook een bloempotje zijn)
- Neem de twee regenbogen met ster en cirkel. Lijm alleen de bovenkanten tegen elkaar aan, dus alleen lijm achter het ronde deel met ster en die ruglings tegen elkaar lijmen.
- Lijm nu de sterren met dubbele plak over de andere sterren, ik heb ze iets gedraaid zodat de punten van de losse ster tussen de punten van de andere vallen.
- De regenboog heeft aan de onderzijde plakstrookjes vouw deze om en plak het daarmee met de onderkant uit elkaar op de bodem van het potje of doe lijm op de onderkant van de regenboog aan beide kanten en lijm het vast tegen de zijkanten van het potje dit laatste werkt het best.
- Vul het potje met geel of goudkleurige steentjes en wat diamantjes bijvoorbeeld, maak er gewoon wat leuks van naar eigen inzicht.

Hopelijk is het wat.

DOWNLOAD WERKBLAD God geeft meer