Afdrukken
Categorie: Algemeen knutselen
Hits: 8883

Dit werkje heb ik gemaakt bij een verhaal over Nehemia. Steeds maar weer terwijl de mensen probeerden de muren van Jeruzalem te herbouwen werden ze onderbroken met brieven met daarin onwaarheden. Mensen probeerden de mannen te weerhouden en tegen te werken zodat de muren niet af zouden komen, maar gelukkig doorzagen ze de leugens en wisten ze wat de waarheid was en wat belangrijk was. Ik besloot om dit keer een knutsel te maken die divers te gebruiken is, je kunt dit enveloppoppetje ook gebruiken voor andere doeleinden, maar ook bij het onderwerp waarheid of leugen enz. Dat laat ik gewoon aan jullie over, ik hoop dat jullie het kunnen gebruiken, wij vonden het vooral erg grappig.

J

In de bijbel staan veel bijbelverhalen waarbij de waarheid wel eens wat verdraaid werd door mensen en waardoor kinderen van de Here God problemen kregen, wij mogen God vragen om ons de waarheid te leren. Ik heb het poppetje doelbewust sloffen aangedaan (pantoffels) want is het niet vaak zo dat de leugen erin sluipt. Voordat we het door hebben zijn we voor de gek gehouden of we houden onszelf voor de gek of we spreken zelf een leugentje uit. Laten we als kinderen van de Here God de waarheid spreken en de waarheid navolgen en de waarheid opzoeken en uitdragen. Gods woord is onze waarheid en daar moeten we ook voor staan, dat moeten we laten zien door onze handel en wandel, dus door hoor we leven. Soms proberen anderen ons weg te houden van de Here God, maar dat laten we niet toe, al komen ze er aan geslopen met mooie woorden, wij weten wat de waarheid, God leert ons die waarheid door Zijn woord.

Ik heb een grote en een iets kleinere versie gemaakt. Op de grote versie past een envelop van het formaat 12 x 17 cm. Ik dacht dat ik die gewoon standaard ooit gekocht had en dat formaat heb ik daarom in eerste instantie aangehouden, zodat je kunt kiezen voor een echte envelop dat scheelt bij de grote versie het printen van blad 3 en scheelt ook vouw en knipwerk. Maar het leukst is en blijft om het gewoon volledig zelf te maken is mijn idee. De enveloppen van 12 x 17 zijn voorzover ik kon vinden te zoeken onder C6 als envelopformaat, het is dus 12 x 17 cm. Ik heb op het tweede blad een paar blanco kaartjes toegevoegd, omdat dit een grotere envelop is kan er meer in, teksten kunnen worden toegevoegd. Ook is het een optie om bij die versie de envelop weg te laten en op de rechthoek tussen de handen van het manneke tekst te plakken of te schrijven en daarboven en links en rechts de onderdelen nog te bevestigen, er zijn dus meer opties mogelijk, maar dat kan ieder voor zich bekijken.
De iets kleinere versie heb ik gemaakt zodat die geprint kan worden op 2 werkbladen, dit scheelt papier. En het is nog steeds een leuke redelijk grote knutsel.

Werkbeschrijving grote versie:

-Print de bladen uit en kleur ze in en knip vervolgens de onderdelen uit.
-Vouw de lijmstroken van de envelopdelen op blad 3 naar achteren en lijm nu het onderste deel (dus niet de flap) op de blanco rechthoek waar de voeten aan bevestigd zijn.. 
-Vouw nu de lijmstrook van de envelopflap naar achteren en lijm deze aan de achterzijde van de blanco rechthoek vast. Het handigste is als je het vlak met voeten even andersom legt, met de achterkant naar je toe en dan lijm langs de bovenrand doet, dan plak je de flap zo met de plakstrook erop.
-Lijm nu de ogen met dubbele plak of lijm bovenaan op de flap van de envelop en lijm de neus eronder
-knip uit een rood vel papier een lange strook en rol die om een potlood of pen heen zodat die opgerold blijft en lijm die onder de envelopflap als zijnde een tong (dit alleen als je het mooi vindt)
-Doe de tekst in de envelop en voeg teksten toe naar wens.

Werkbeschrijving kleine versie:

-Print de bladen uit en kleur ze in en knip vervolgens de onderdelen uit.
-Vouw de lijmstroken van de envelopdelen op blad 2 naar achteren en lijm nu het onderste deel (dus niet de flap) op de blanco rechthoek waar de voeten aan bevestigd zijn.
-Vouw nu de lijmstrook van de envelopflap naar achteren en lijm deze aan de achterzijde van de blanco rechthoek vast. Het handigste is als je het vlak met voeten even andersom legt, met de achterkant naar je toe en dan lijm langs de bovenrand doet, dan plak je de flap zo met de plakstrook erop.
-Lijm nu de ogen met dubbele plak of lijm bovenaan op de flap van de envelop en lijm de neus eronder
-knip uit een rood vel papier een lange strook of vouw de meegeleverde lange strook van blad 1 dubbel en lijm dit op elkaar. Rol nu de strook om een potlood of pen heen zodat die opgerold blijft en lijm die onder de envelopflap als zijnde een tong (dit alleen als je het mooi vindt)
-Doe de tekst in de envelop en voeg eventueel teksten toe naar wens.

DOWNLOAD WERKBLAD grote versie

DOWNLOAD WERKBLAD kleinere versie