Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123@gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site?
Doneer s.v.p 1-malig voor de onkosten (papier, inkt, knutselmateriaal)  € 5 of  € 10

U kunt ook met Paypal betalen

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

 Deze knutsel maakte ik eigenlijk bij het onderwerp wijsheid, maar ik heb het wat meer twee kanten op laten gaan. Aan de ene kant de kennis en wijsheid die je op kunt doen vanuit boeken bijvoorbeeld en die je dan toch ook niet alles oplevert om Het Kind, Jezus te vinden, en aan de andere kant het Woord van God welke we kunnen gebruiken als een kompas. In beide gevallen heb je het Woord nodig om de nodige kennis en wijsheid te krijgen om zo te komen bij Jezus. Ik zal zo proberen om het iets duidelijker te verwoorden, maar hieronder zien jullie wat ik heb gemaakt. Twee mannetjes, allebei met een vergrootglas of loep die zich verdiepen in de Bijbel en die Bijbel wijst hen de weg tot God.

Het is op zich geen hele moeilijke knutsel. En ik heb twee verschillende mannetjes omdat toch mijn dochter anders koos dan ik, dus besloot ik beide aan te leveren zodat mensen zelf kunnen bepalen welke bladzijden zij printen, 1 en 2 of 3 en 4.

Het onderwerp kon dus zoals ik al aangaf twee kanten op. Ik was eerst bezig in de richting van kennis vergaren. Je hoort vaker dat mensen heel veel lezen en daardoor ook veel weten, ze verdiepen zich in onderwerpen, in boeken, in vraagstukken en zo komen ze tot een visie, antwoorden worden gegeven, maar soms komen er ook meer vragen waardoor ze meer gaan onderzoeken. En zo krijgen ze inzicht, kennis van zaken, weten ze heel veel over de dingen die zij bijzonder vonden, of die voor vraagtekens zorgden. Zo heb je ook wetenschappers die er alles aan doen om uit te zoeken hoe de wereld ontstaan is, zij hebben hun kennis niet alleen opgedaan door boeken te lezen maar ook door op onderzoek uit te gaan en zo vullen zij dingen in, maar het blijft daarbij toch een feit dat al die opgedane kennis je ook kan verblinden. Leidt deze kennis altijd tot het juiste antwoord? Leidt die kennis altijd tot het goede, soms willen mensen zo graag een bepaald antwoord krijgen dat ze in een tunnel lijken te leven en te kijken, de focus ligt op dat ene antwoord, datgene wat zijzelf denken en er is geen opening meer voor een nieuwe richting, een andere richting. De vergaarde kennis heeft hen verblind voor de waarheid, voor het Licht, voor het echte antwoord. Maar wat ik ook aan wil geven met dit werkje is dat je je niet moet laten verblinden, maar dat je God moet zoeken en dat kan door Zijn woord te lezen en dan zul je Hem ook vinden.
Het meest eenvoudige onderwerp voor deze knutsel zal toch zijn dat het Woord van God als een kompas is in ons leven, dat het ons kan brengen bij de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Het toont ons de richting die wij moeten gaan in het leven, het geeft ons handvaten om ons aan vast te houden en het wijst ons de weg. De wijzen uit het Oosten zij wisten wat er in de schriften stond, zij wisten wat God en de profeten gezegd hadden, juist daardoor herkenden zij de ster aan de hemel als een bijzonder teken en gingen zij op weg en vonden Jezus. En meer mensen in de bijbel lazen het woord en kregen geloof of ze lazen het woord en gingen leven zoals God dat van hen vroeg, ze gingen de richting in die Hij door Zijn woord heen aan hen toonde en zo kwamen ook zij bij Jezus, zo ontvingen ze wijsheid, zo ontvingen ze woorden van God, zo begon het Licht in hun binnenste te schijnen. Als een zeeman op weg gaat neemt hij zijn navigatie mee en volgt de aanwijzingen op dat Kompas. Als een padvinder een hike loopt moet hij soms ook de weg zoeken op basis van coördinaten, het kompas wijst hem waar hij heen moet gaan om zo te komen op de bestemming. Wij moeten Gods woorden lezen en in ons hart bewaren en vasthouden, er niet van afwijken, niet ons laten meeslepen door wat anderen met hun kennis en wijsheid tegen ons zeggen want dan raken we in de war, dan zal het lijken of we blind zijn geworden en niets meer kunnen zien, dan vinden we de weg niet meer die we moeten gaan. We moeten Gods woord blijven lezen, blijven onderzoeken en dan zal Hij door Zijn woord heen spreken en zullen wij Hem vinden. Wie God zoekt zal Hem vinden, wie het woord leest heeft een kompas die zal leiden tot het eeuwige leven. Ik kan hier nog veel en veel meer over zeggen en erop bedenken maar ik hoop dat jullie hier toch iets mee kunnen doen en er zelf op door kunnen borduren. 

Werkbeschrijving:

Deze knutsel kan gemaakt worden met gewoon printerpapier 80 grams en het bestaat uit een basisblad met daarop een poppetje die zit op een stapel boeken, hij leest en is aan het onderzoeken, dit is ook te zien aan de loep/vergrootglas. Dit poppetje krijgt een bijbel in handen. De armpjes zorgen hier voor afstand tussen de basisplaat en de bijbel. Op blad 2 staat tweemaal de bijbel met armpjes (voor 2 kinderen). Er staan in het bestand twee verschillende poppetjes, let daarop bij het printen en geef de bladzijdes aan welke je wilt gebruiken.

1. Kleur het basisblad en de armen met bijbel in
2. Knip de bijbel en armen uit, let op de pijltjes. Het vlakje van de arm waar het pijltje bij staat moet over het stukje aan de hand gelijmd worden waar ook een pijltje bij is gezet. Dit om verwarring te voorkomen.
3. Doe lijm op het vlakje die nog aan het handje vastzit, lijm nu de arm erop en vouw die dubbel. Doe lijm tussen de armdelen en lijm het geheel op elkaar, het armpje is nu extra stevig. 
(In principe vouw je de armdelen dubbel en schuift dat over het stukje mouw aan het handje) Het is alleen erg belangrijk dat het vlakje op de arm waar lijm op staat geschreven aan de uiteinden van de armen zitten en te zien zijn aan de voorkant (dus waar het kompas en het woord bijbel staan).
4. Vouw nu de armen op de vouwlijn zodat het als het ware ellebogen zijn. Eventueel (dat heb ik gedaan) de bijbel in het midden vouwen (geen scherpe vouw)
5. Doe vervolgens lijm op de lijmvlakjes van de armen die nu aan de bijbel vastzitten en buig de armpjes om en lijm deze vast aan het lichaam van het mannetje. (tegen de lijn van de schouders aan)

Bij onduidelijkheden mogen jullie me mailen.

DOWNLOAD WERKBLAD