advertentie google

Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123@gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site?
Doneer s.v.p 1-malig voor de onkosten (papier, inkt, knutselmateriaal)  € 5 of  € 10

U kunt ook met Paypal betalen

Dear guests, please support us with a contribution for the expenses of this site. you can transfer this via paypal.

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Ik kreeg via email een vraag van iemand die op zoek was naar een knutsel welke bruikbaar zou zijn bij een wat zwaarder onderwerp. Ik had wel meerdere knutsels al gemaakt over het dragen van zorgen (o.a. de rugzak waar kinderen mee kunnen zeulen) en wel wat meer dingen ook over verdriet hebben, maar eigenlijk nog niks over het zwijgen over dingen die heel zwaar drukken. Toch is het een onderwerp die ikzelf niet snel aan zou snijden omdat ikzelf dan bang ben dat je meer losmaakt dan je zou willen, maar dingen verzwijgen en in de doofpot stoppen is ook niet goed. Ik heb besloten een knutsel te maken die breder bruikbaar is en voor meerdere onderwerpen gebruikt zou kunnen worden en hoop dat mensen er iets mee kunnen.

Wat ik vooral duidelijk wilde maken in de knutsel dat was dat je niks mag zeggen. Er is iets en je kunt er niet over praten of je mag er niet over praten of je wilt er liever niet over praten. Je zwijgt omdat het beter is, of omdat het moet, of omdat je van anderen er niet over mag praten.
Je kunt dit werkje gebruiken bij het zwijgen m.b.t. het niet praten over het geloof, dus onderdrukt worden, je moet zwijgen, je mag niet geloven, je wordt vervolgd. 
Je kunt het gebruiken m.b.t. zwijgen waarbij je de nadruk legt op het wel willen praten over je geloof maar het niet durven, je moet dus uit je schulp kruipen als het ware en stoppen met zwijgen en gaan spreken, want dat zal je last verlichten.
Je kunt het ook gebruiken bij het onderwerp pesten, je wordt gepest en durft het niet thuis te vertellen omdat vader en moeder emotioneel dichtbij staan en naar school zullen gaan en dan ben je bang dat het erger wordt
Maar je kunt het ook gebruiken bij andere dingen zoals verdriet, mishandeling, misbruik enz.
Er zijn veel dingen te bedenken waarbij dit bruikbaar zou kunnen zijn. Ik heb de poppetjes ook met de handen voor de mond gezet, ze bedekken hun mond, er is een meisjesversie en jongensversie, in de ene staat tekst in het zwaarwegende gewicht op het hoofd (er staat Verzwijg toch niet jouw stil verdriet) Maar ik heb de versie ook meegeleverd in het bestand zonder tekst in het gewicht, iedereen kan dan zelf bekijken of hij of zij een invulling wil.
Het is dus een zwaarwegend probleem en als je erover praten gaat met God en met de juiste mensen dan kan dit probleem in zwaarte afnemen en zelfs helemaal verdwijnen, alhoewel dat natuurlijk toch afhankelijk is van het soort probleem en de schade die aan is gericht. Ik wil dit niet te eenvoudig weg vlakken, maar wel de nadruk leggen op, zwijg niet, laat je niet het zwijgen opleggen om te spreken over God, om te vertellen wat je bezighoudt, om te spreken over wat mensen je aandoen, om te spreken over je verdriet en pijn, om te spreken over iets ergs wat eigenlijk niemand mag weten, maar wat er toch uit moet om uit een uitzichtloze situatie te kunnen ontsnappen. 
Ik blijf het zelf wat moeilijk vinden om dit onderwerp heel diep uit te diepen als het gaat om de ergste situaties, ik denk ook dat mensen daarin zelf het beste kunnen kijken wat belangrijk is, wel wil ik meegeven dat ik ooit het verhaal hoorde van een meisje die iets ergs had meegemaakt en waarbij iedereen sprak over vergeving en de persoon die haar dat aan had gedaan ontving die vergeving en ondertussen bleef het meisje worstelen met haar probleem, zij bleef geconfronteerd met de dader en kon daar slecht mee omgaan. Ik wil daarbij toch aangeven dat wij kinderen moeten leren om te vergeven, dit is nodig voor hun genezing, maar als wij de dader vergeven vanuit ons geloof als volwassene, betekent dat niet dat het kind daar ook al aan toe is en dat het geen hulp nodig heeft, dat daarmee alles opgelost is, want dat kind heeft schade ondervonden en de dader is vergeven en niet gestraft, behalve dat in dit geval de dader zonden moest belijden. Zoals ik al aangaf blijf ik het een moeilijk onderwerp vinden en heb daarom de knutsel breed bruikbaar gemaakt, maar hopelijk ook bruikbaar bij dit onderwerp.

Werkbeschrijving knutsel:

Deze knutsel is vrij eenvoudig. Het bestaat uit een basisblad met daarop een jongen of meisje (blad 1 en 2 of blad 4 en 5 van de pdf)
En het heeft op blad 3 armpjes met handen.
-Print de gewenste pagina's uit
-Kleur de gewenste platen in
-Knip nu de armpjes uit
-Maak gleufjes bij de mouwen van de jongen of het meisje
-Schuif de plakstrookjes van de armen door de gleuven en lijm het achterop vast
of
-Knip de plakstrookjes van de armen af en lijm nu de armen op de plaat. (doe alleen lijm onder de armpjes zodat de handen open kunnen slaan waarna je de rits ziet die een klein stukje geopend is)

 DOWNLOAD WERKBLAD